Delo z bamixom®
Največji poudarek dajemo materialom, dizajnu in natančni izdelavi najboljše možne kakovosti. To velja za danes in za prihodnost.
Hitrost
Osnovno pravilo je, da vedno delate s hitrostjo 2. Še posebej bodite pozorni na to, kadar obdelujete trda živila in živila v velikih količinah.
Hitrost 1 nastavite, kadar tekočina v celoti ne pokrije varovala (s 4 roglji), pa tudi pri vseh živilih, ki morajo biti rahla in penasta, kot na primer stepena smetana, sadna pena itd.
Vlek navzgor
Bamix® za nekaj sekund pustite na dnu posode. Nato ga nagnite pod kotom in ga ob steni lonca počasi vlecite v smeri navzgor. Ko bamix® ne dviguje več sestavin, ga ponovno spustite na dno in postopek ponavljajte, dokler sestavin ne zmešate do želene trdote.
Premikanje zapestja
Med mešanjem rahlo vrtite zapestje, bamix® nekoliko dvigujte in spuščajte na sestavine (ne pritiskajte in ne tlačite). Rezultat je odvisen od trajanja mešanja – dlje boste mešali, bolj fino mešanico boste dobili.
Napotek: S prosto roko pokrijte posodo, s čimer boste preprečili brizganje.
Mešanje
Bamix® pod kotom potopite v sestavine, ga vključite in z njim zelo počasi mešajte (ne pozabite: sestavine se mešajo zaradi visoke hitrosti, ne zaradi premikanja vaše roke). Preden vzamete bamix® iz posode, izključite napravo, s čimer boste preprečili brizganje.